Jonathan Rhys Meyers
   

Vezetéknév: Meyers

Köztesnév: Rhys

Keresztnév: Jonathan

Születési idő: 1977. 07.27

Szerintünk
Szerintetek

Kapcsolódó képek

Róla

Jonathan Michael Francis O’Keeffe (Dublin, 1977. július 27. –) ír színész és modell.

Először az Elvis Presley életéről szóló televíziós minisorozatban nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb férfi szereplőnek járó Golden Globe-díjat. A Tudorok című történelmi dráma sorozatban, VIII. Henrik angol király megformálásáért számos jelöléssel büszkélkedhet.

A Velvet Goldmine-ban és az August Rush-ban énekes szerepeket is kapott. Több Hugo Boss parfümreklám arca.

Ideje nagy részét csavargással vagy biliárdtermekben töltötte, ezért 16 éves korában eltanácsolták az iskolából. Kedvenc helyén figyelt fel rá és hívta meghallgatásra egy ügynökség, akik fiatal, ír fiúkat kerestek a Gombháború című gyerekfilmhez. Habár ebben a filmben végül nem kapott szerepet, az ügynökség ösztönözte arra, hogy színészi pályán folytassa. Nem sokkal később megkapta első szerepét a A Man of No Importance című 1994-es drámában. 1996-ban Michael Collins gyilkosaként jelenik meg az azonos című filmben és 1999-ben A pokol lovasaiban Pitt Mackeson pszichopata gerilla harcosként.

Több televíziós sorozatban szerepelt, mint például a Gormenghast (2000) és a 4 órás Elvis (2005) című CBS-minisorozatban a „király” bőrében Randy Quaid és Rose McGowan partnereként. Bár az utóbbiban nem ő énekelt, szerzett egy Emmy-jelölést és egy Golden Globe-ot. 2007-ben főszereplőként újabb Golden Globe-ra jelölték a Legjobb televíziós dráma színész kategóriában a CBS és a Showtime közös produkciójában, a Tudorokban nyújtott alakításáért.

Szerepei változatosak. Míg a Velvet Goldmine-ban (1998 ) egy David Bowie inspirálta glam rock sztárként, addig a Csavard be, mint Beckham című vígjátékban egy lány focicsapat edzőjeként, később pedig egy kosztümös drámában, a Hiúság vásárában jelenik meg Reese Witherspoon oldalán. Az Oliver Stone által jegyzett Nagy Sándorban (2004) Colin Farrell-lel és Angelina Jolie-val játszik. 2005-ben Woody Allen filmjében, a Match Pointban tűnik fel, amiért a cannes-i fesztiválról Arany Pálmával térhetett haza. Szerepet kapott még a Mission: Impossible (2006) harmadik részében, az A szeretet szimfóniájában (2007), a Párizsból szeretettel (2010) című akcióban Julianne Moore és John Travolta mellett.

Rhys Meyers autodidakta módon tanult meg énekelni és gitározni, és már több zenei díjat is bezsebelt. A Velvet Goldmine két dala is az övé. A Szeretet szimfóniájában Lois Conelly énekes-dalíró megformálásával és négy saját dallal járult a film sikeréhez.

2008 februárjában megkapta a The Hope Fundanation nagykövete címet. Az alapítvány Kalkutta elszegényedett utcagyerekeinek nyújt ellátást és menedéket. Rhys Meyers reményei szerint nevével sikerül felhívnia a figyelmet a problémára. Követként ellátogatott Indiába és dokumentumfilmet készített a karitasz-tevékenységről. 2005 óta a Hugo Boss és a 2006-2007-es őszi/téli Versace férfi kollekció arca. 2008 februárjában megkapta a The Hope Fundanation nagykövete címet. Az alapítvány Kalkutta elszegényedett utcagyerekeinek nyújt ellátást és menedéket. Rhys Meyers reményei szerint nevével sikerül felhívnia a figyelmet a problémára. Követként ellátogatott Indiába és dokumentumfilmet készített a karitásztevékenységről.

2008. október 5-én Rhys Meyers tiszteletbeli védnöki címet nyert a Trinity College Filozófiai Társaságban, Dublinban.

Filmjeibezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Tovább a falamra
Teljes toplista