KRITIKA: Fifti-fifti
filmkolonia: A beteg jól van - 2011.11.28. 14:11
  • szerintem
  • Szerintetek
Nehéz dolog egy olyan filmről írni, aminek ennyire konkrét inspirációja van, ami ráadásul a film egyik készítőjével történt. Will Reiser tévés producerrel ugyanis pontosan az történt, mint a Fifti-fiftiben Adam Lernerrel, huszonéves korában kiderült, hogy rákos. Reiser túlélte, de a tapasztalatait ebbe a forgatókönyvbe tömte bele, amin egyszerre látszik a vágy, hogy valami nagyon személyes kerekedjen belőle, de a törekvés arra is, hogy a haverkomédia, családi dráma és párkapcsolati dráma skatulyáiba is beférjen.

Emiatt kicsit felemás a Fifti-fifti, mert végig az az érzésem volt, mintha Adam karakterét csak ide-oda rángatnák különböző, vákumban megírt szituációk és szereplők között, amiknek a valósághoz vagy annak folytonosságához semmi köze, de a drámai és vígjátéki ívet jól megadják. És mivel a film egyszerre próbál túl sok minden lenni, ezért olyan, mintha Seth Rogen, Anna Kendrick vagy Anjelica Huston megjelenésénél műfajt váltana, amikor pedig Joseph-Gordon Levittet magára hagyják, akkor pedig az aláfestő zenének kell minden érzelmet közvetítenie.

Nem rossz film a Fifti-fifti, csak annyi különböző cél felé kapkod egyszerre, hogy nem igazán sikerül megtalálnia a saját hangját.
Szólj hozzá
  • Eredeti cím: 50/50
    Részletek: színes, feliratos, amerikai vígjáték, 100 perc, 2011
Tovább a falamra
Teljes toplista