Downton Abbey (Downton Abbey)

(színes, magyarul beszélő, angol drámasorozat, 60 perc, 2010)

Szerintünk
Szerintetek

Kapcsolódó képek

Szinopszis

A sorozat egy kitalált helyszínen, Yorkshire-ben játszótik egy nagybirtokon, melynek neve Downton Abbey.
A történet főszereplői az arisztokrata Crawley család és annak szolgálói. A család V. György brit király uralkodása alatt birtokolja a downtoni birtokot.

A sztori a 20. század elején kezdődik, a Titanic elsüllyedésének évében, 1912-ben; s az I. Világháború előtti boldog békeidők minden csodálatos, reményekkel teli motívuma felfedezhető a történetvezetésben.

A brit történelem nagy pillanatainak a család életére hatást gyakorló mozzanatait sorakoztatják fel a sorozat egyes évadati. Egy ilyen nagy pillanattal kezdődik az első rész, amelynek nyitó jelenetei a Titanic elsüllyedése utáni napon játszódnak.
Izgalmas időszakban indul a sorozat, amikor a régi és az új találkozik, s amikor a háború a küszöbön áll, de igazán senki nem hiszi, hogy sor kerülhet rá.
A jelenetek tökéletesen megkomponáltak, a díszletek, a berendezések, az enteriőrök, a kulisszák zseniálisak. Minden egyes képkocka cukorka a szemnek.

Miközben kanyarog a történet, izgalmas dolgokat tudhatunk meg a kor Angliájáról, a történelemről, a kastélyok mindennapjairól. Arról, hogy lesz valaki komornyik, mik a terítés szabályai, miért kell kivasalni a The Times-t mielőtt az urak kezébe kerül. Ez, és megannyi titok vár azokra, akik belevágnak a Downton Abbey-be.

A készítők eredetileg három évadot terveztek, de a 12 milliós nézettségre való tekintettel az ITV újabb évadot rendelt be a sorozatból. A produkció a harmadik évad végére a világ egyik legnézettebb sorozatává vált.
A Downton Abbey több tévés díjat nyert, mint például Golden Globe és Emmy díjat is. A produkció 2011-ben a legtöbb Emmy jelölést elért sorozattá vált. Összesen 27 jelölést ért el. 1981 óta ez a legsikeresebb kosztümös angol sorozat.

Stáb

Szereplők

Kapcsolódó linkek

Filmméter
90%

A statisztika 1 szavazat alapján készült.

A film adatlapját 396 alkalommal tekintették meg.

Metascore: 90/100

HASONLÓ filmek
 • Anikó

  (színes, fekete-fehér, magyar dokumentumfilm, 70 perc, 1996)

 • Apám életére

  (színes, feliratos, francia filmdráma, 90 perc, 1994)

 • Apokalipszis most I-II.

  (színes, feliratos, amerikai háborús filmdráma, 159 perc, 1979)

 • A bagdadi tolvaj

  (színes, magyarul beszélő, angol családi kalandfilm, 106 perc, 1940)

 • Bánatos utca

  (fekete-fehér, némafilm, német filmdráma, 180 perc, 1925)

 • Camilla

  (színes, magyarul beszélő, kanadai-angol filmdráma, 105 perc, 1995)

bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Tovább a falamra
Teljes toplista