FAQ

1. A blogról

A Filmkolónia blogján követheted nyomon, mi történik aktuálisan az oldalon, milyen fejlesztésekkel találkozhatsz, milyen új darabok vannak. Igyekszünk itt kiemelni a legérdekesebb dolgokat a kolóniáról, de itt értesülhetsz a játékokról is. Érdemes feliratkozni a kolóniablog RSS-ére.

2. Profilom

Hogyan cserélhetem ki a képem?
A képedet a Profilodon belül a Személyes adatoknál tudod kicserélni, hogy még személyesebb legyen az adatlapod.

Hogyan változtathatom meg az email címem?
Az email címedet Profilodon belül a Jelszóváltoztatásnál tudod módosítani.

Nem tudok az emailemmel létrehozni felhasználót, mi a probléma?
Csak érvényes emailt fogad el a rendszer, lehet, elütöttél valamit.

Hogyan tudom magam törölni a Filmkolóniáról?

Írj nekünk a kapcsolatban megadott címünkre 

3. Saját polcom 

Hogyan tudok filmet feltenni a polcomra?
Ha egy adatlapon a polc ikonra klikkelsz, akkor megjelenik egy felugró felület, amin csak be kell klikkelned, hogy már láttad vagy csak fogod, illetve hogy a felteszed a polcodra.

Hogyan tudom visszavenni a polcomról?

Csak a pipára kattintasz még egyszer.


4. Saját naptáram


Felveheted kedvenc eseményeidet, az éppen megnézett filmet, így év végén könnyen válaszolsz a 'Szerinted mi az év filmje?' kérdésre, hiszen minden ott lesz a naptáradban, amit év közben láttál.

A naptár másik előnye, hogy össze tudod kötni a Google Naptáraddal is, így nem felejted el a másnapi vetítést, filmes pubkvízt sem.Havi, heti, napi bontásban nézheted meg saját kultúrnaplód.
5. Szerkessz, képezz, címkézz!

A címkéket használjuk kategorizálásra. Címké(ke)t a Filmkolónián lévő filmekhez, személyekhez, felhasználókhoz, kritikákhoz, szövegekhez és eseményekhez adhatsz. Ezek alapján rendszerezzük a tartalmakat. A címkefelhő általatok keletkezik, ez alapján lesz egyre pontosabb a keresés.

6. Nem találsz egy filmet a kolónián, mit tehetsz?

Először ellenőrizd le a keresőben, megvan-e. Ha nincsen, akkor klikkelj a mindig látható adatlapodon az elem hozzáadása linkre, és töltsd ki az üres mezőket. Ha ezekkel nem boldogulsz, akkor írjál nekünk a film[kukac]kolonia[pont]hu-ra.

7. Hogyan tudok értékelni egy filmet?

Az adatlapon kiválasztod a csillagok közül, mennyit érdemel a film.


8. Mi az a kritika?

Mindenki megmondóember lehet, meg véleményvezér, és semmi mást nem kell tenned, csak az adatlapon a Kritika írása linkre kattintani, és elkezdheted megfogalmazni a véleményedet.

Hogyan írhatok kritikát?

Elsősorban arra gondolj, hogy nem kommentet írsz, hanem kicsit összeszedettebben érvelsz a film mellett vagy ellen. Érdemes figyelni arra, hogy a látogatók a kritikád alapján el tudják dönteni, érdemes vagy sem megnézni a filmet.9. Hogyan találom meg a barátaimat?

Kereshetsz a Részletes keresésben Felhasználóra. De a kedvenc kategóriáid alapján ajánlani is tudunk hasonló érdeklődésűeket. És persze direktben is kereshetsz.

Hogyan tudom törölni az ismerősöm?

Kikeresed az ismerőseid között, ráklikkelsz az adatlapjára, és bökj az Eltávolít szóra.

10. Hol kell szólnom, ha valaki nem megfelelő módon viselkedik, szélsőségesen kommentel vagy spammel?

Rögtön vegyétek fel a kapcsolatot velünk: film@kolonia.hu

11. Ha van egy remek ötletem, amivel sokkal jobb lehetne a kolónia mit tegyek?

Minden ötletet nagyon várunk, mert nekünk is az a legjobb, ha nektek tetszik, és ha úgy épül, szépül, ahogy nektek megfelel. Ide írjatok mindent: film@kolonia.hu 


bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Tovább a falamra
Teljes toplista