• Utaskísérők a teljes idegösszeomlás szélén Klág Dávid

  2013-03-28 19:54:03

  Pedro Almodovar filmje olyan, mint egy hosszúra nyújtott kabarétréfa. Amin azért sikerült nevetnem!

     Néha kell az embernek szusszanni. Pedro Almodóvar két évvel ezelőtti, eléggé megterhelő A bőr, amelyben élek című, végülis pszichothrillere pont olyan film volt, ami után muszáj pihenni egyet, de ezek szerint nem csak a nézőnek, hanem a rendezőnek is ki kellett fújnia magát. Az eredmény a Szeretők, utazók lett, ez a néha habkönnyű, néha nevetséges, néha fárasztó, néha pedig egészen szórakoztató vígjáték.


  Habkönnyű, mert olyan, mintha Almodóvar az Airplane!-t forgatta volna újra a saját szájíze szerint. Nevetséges, mert annyira tele van sztereotípiákkal és közhelyek karakterekkel, hogy képtelenség komolyan venni akkor is, amikor szeretné. Fárasztó, mert néha kifejezetten hisztérikus a történetvezetése, csapong egyik történetszálból, egyik utas történetéből a másokba. Viszont szórakoztató, mert Almodóvar még mindig képes úgy rendezni jeleneteket, hogy úgy érezzem, egy profi fogta meg a kezem és visz az ismeretlenbe. Ilyen például a film közepén a hatalmas összszexuális orgia, ami az repülő első osztályán zajlik, miután az utaskísérők bemeszkalinoztatták és leitatták az utasokat. Már alig várom, hogy felkerüljön YouTube-ra.


  De végeredményében a Szeretők, utazók tényleg nem több, mint egy elnyújtott vicc, amiben ugyanazokat a poénokat ismétlik: az utaskísérők melegeket és a pilótákkal kavarnak, egyre részegebbek lesznek, a repülő pedig egyre nagyobb zűrbe keveredik. Ezeknek a kombinációja láthatólag kevés lenne az így is bő 90 percre, úgyhogy Almodóvar hozzáadott egy mellékszálat, ami kiráncigál minket a repülőről, igazából tök feleslegesen. Az, hogy a Szeretők, utazók egyenetlen, az annyira enyhe kifejezés, mint hogy mindenkit a filmben csak egy kicsit érdekel a szex. Azért ez a vicc is elfárad a végére, én is elfáradtam, de közben néha nevettem is. Remélem Almodóvar is kinevette magát.


  6/10

     Címkék: szeretők, utazók, pedro almodóvar, kritika
  Szerintetek
  0/10
Kommentek
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Tovább a falamra