• TGIF Trélerek #8

  2012-06-15 10:00:00

  A hét legjobb előzetesei.

   

   


  Ethan Hawke-ot Super8-as felvételek riogatják, Milla Jovovich zombiseggeket rúg szét, Channing Tatum megmutatja a sejhaját, egy dokumentumfilm az AIDS-szel, egy másik pedig a gőgös 1% gazdasági bukásáról szól a hét legérdekesebb előzeteseiben.


  Sinister

   


  Úgy néz ki ahogy a démonos horrorfilmek a hetvenes években, az űrszörnyesek a nyolcvanasban, úgy lesznek a 2000-es évek elejének vezető horrorjai a talált nyersanyagos filmek. A nevetségesen sikeres Parajelenség-sorozat és a rengeteg epigon után nehéz újat mutatni, de a SXSW fesztiválon debütált Sinisternek állítólag sikerült. Mondjuk két dolognak nagy szerepe lehet ebben, az egyik Ethan Hawke, aki még a legnevetségesebb szerepet is teljes odaadással tudja játszani, a másik pedig hogy a nyersanyagokat nem egy láthatatlan entitás vágta össze és mutatja be nekünk, hanem Hawke figurája találja őket az új házának padlásán. A tréler roppant félelmetesre sikerült, bár nagyrészt inkább a csikorgó hangeffektjei miatt, úgyhogy idegileg készüljetek fel előtte, hogy a frászt fogják rátok hozni. És azt is érdemes tudni, hogy viszonylag sokat elárul a sztoriból, legalábbis úgy sejtem. Ha mégsem, akkor meg egy elég zsúfolt horror lesz a Sinister.

   


  Resident Evil Retribution

   


  A Resident Evil-filmsorozat elszaladt mellettem a második rész után (az eredeti játékből a harmadikkal és a negyedikkel nem játszottam csak), úgyhogy érdemben ehhez sokat nem tudok hozzáfűzni. Olyan, mint egy különösen sok pénzzel rendelkező ember különösen jó speciális effektusokkal megspékelt VICO-filmeket gyártana, nevetséges az egész de azért van vonzereje. Azaz pontosabban van benne Milla Jovovich akit sosem baj nézni, zombik is vannak, amikből még ezek szerint nincs elege az emberek, globális összeesküvés, pisztolypárbajok, kung-fu, ez is egy zsák pénzt fog hozni. Egyszer majd lehet, hogy megnézem.

   


  Magic Mike (+18)

   


  A Magic Mike első előzetese kimaradt a szórásból, de itt van a 18 éven felülieknek szóló változat, csak és kizárólag a címlapon látható, Channing Tatum csupasz feneke miatt. A férfi sztriptízesekről szóló Soderbergh-film irtó bulinak néz ki, elvileg Tatum korai karrierje szolgáltatja az alapját. Nem csak nőknek.

   


  How To Survive A Plague

   


  Ez csak egy rövidke előzetes az AIDS-ről szóló dokumentumfilmhez, csak archív felvételek vannak benne sajnos, de láthatólag nagy szenvedéllyel fog foglalkozni egy olyan korszakkal, amiről simán el lehet mondani, hogy szégyenletes volt az amerikai emberjogok szempontjából.

   


  Queen Of Versailles

   


  David A. Siegel milliárdos mogul, 30 évvel fiatalabb felesége és nyolc gyerekük éppen készültek nemsokára beköltözni egy olyan otthonba, aminek a területe nagyobb, mint a Fehér ház, amikor beütött a gazdasági válság. Erről a krachról szól a Queen of Versailles című dokumentumfilm, és arról az 1%-ról, aki kénytelen volt feladni a luxusát és visszatérni a mindennapokba, ahol nem megengedhető az aranyóra, a kompulzív vásárlás, a nagy fogadások és az őrületesen drága szőrmék. Mielőtt még sajnálni kellene őket, azért a doksi sokkal kritikusabban áll hozzájuk, mint ahogy én leírtam. Nemhiába kapott a Sundance-fesztiválon rendezői díjat Lauren Greenfield, ha ezt a témát sikerül úgy feldolgoznia, hogy az átlagembernek nincsen kedve felpofozni a Siegel-klánt, akkor már kiemelkedő munkát végzett.


  Címkék: sinister, ethan hawke, resident evil retribution, milla jovovich, magic mike, steven soderbergh, channing tatum, how to survive a plague, queen of versailles, tgif trélerek, előzetesek
  Szerintetek
  0/10
Kommentek
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Tovább a falamra