• TGIF Trélerek #7

  2012-06-08 16:50:00

  A hét legjobb/legérdekesebb előzetesei.

   


  Nyilván percekre attól a pillanattól, hogy elhangik a kezdőrúgás a 2012-es labdarúgó Európabajnokságon, nem túlságosan okos dlog kirakni egy olyan posztot, amiben dolgok megnézésére bíztatok embereket, de azért nem illene ezeket az előzeteseket kihagyni. Új Tarantino, az Isten városa rendezője megint jelentkezik, van új, erősen nosztalgikus Disney-rajzfilm és Denzel Washington is megint színészkedhet egy sort. Kivételesen nincsenek obskurus dokumentumfilmek vagy európai fejvakarós drámák - a héten az amerikai mainstream uralkodott a trélerek között.


  360

   

   

  Fernando Meirelles az Isten városa után rögtön az egyik legforróbb dolog lett a világon, a tényleg fantasztikus és látványos favela-Nagymenőkjét követően azonban kicsit kevésbé lelkesedett érte mindenki, Az elszánt diplomata még visszafogott dícséreteket kapott, de a 2008-as Saramango-adaptációja, a Vakság már taps helyett hahotákat és ásításokat kapott. Na de majd most. A 360 ránézésre két filmre hasonlít. Az egy a Bábel, amiben különböző sorsokat követünk a világ több pontján, a másik pedig az 1950-es Körbe-körbe, ami viszont az emberi viszonyok, nahát, körkörös viszonyáról szól. Azaz egyik szereplő elmegy a másikhoz, aztán a másikat követjük ahogy elmegy a harmadikhoz, és így tovább, amíg a sokadik vissza nem ér az elsőhöz. Gondolom ennek a filmnek sem véletlenül 360 a címe, a sajtóanyaga szerint az író Peter Morgan (Frost/Nixon, Az utolsó skót király) bizony Arthur Schnitzler eredeti regényét vette alapul. Jude Law, Anthony Hopkins és Rachel Weisz körkörös sztoriját előszor Franciaországban mutatják be júliusban, aztán a világ több pontján is augusztusban. Magyar premierről nincsen hír.

   


  Flight

   


  Robert Zemeckis, Steven Spielberg leghűségesebb tanítványa és epigonja 8 évnyi rettenetes animációs filmezés után végre visszatér a hús-vér szereplőkhöz. Denzel Washington, mint hős, de piás pilóta, hát ebben nem egy Oscar van, Zemeckis pedig az előzetes alapján mindent megtesz, hogy a drámát a maximumra csavarja, a szívek húrjait pedig pattanásig pengesse.

   


  Django Unchained

   


  Mit lehet erről még elmondani? Tarantino western-parafrázisa egyrészt papíron nagyon ígéretes, viszont az előzetese meglepően statikus, mozdulatlan és érzelem nélküli. Beszólások itt is vannak, utalásokból is össze lehet szedni egy maroknyit, a színészek is mind pont olyan kúlak, ahogy elképzelhettük, de nekem mégis hiányzik valami. Lehet, hogy csak a James Brown-, és Johnny Cash-számok teszik ennyire furává ezt, és igazából egy sokkal elegánsabb és megfontoltabb filmet kapunk, mint ez alapján hinnénk. A Becstelen brigantyk trélere is a nácivadászatra helyezte a hangsúlyt, aztán egy sokkal mélyebb és komplexebb háborús történet lett belőle, úgyhogy ez még édeskevés ahhoz, hogy bármilyen ítéletet is mondhassunk. Januárban jön a magyar mozikba.

   

   

  Wreck-It-Ralph

   


  A legújabb Disney-rajzfilm előzetesének első percében egy fura érzés kerített hatalmába. Nézve a 8-bites játékot és hallgatva a Once In A Lifetime-ot beugrott, hogy ez a film nem gyerekeknek szól, hanem a baby boomer generációnak és talán az egyel utána jövőnek. Azoknak, akik tényleg emlékeznek rá, hogy milyen volt huszasokat dobálni gépekbe, és akik nem igazán értik, hogy hova fejlődtek a játékok mostanában. Persze, cuki animáció van benne, meg van felvágott nyelvű kislány is, de egy kisgyereknek jelent bármit például az a jelenet, amikor a gonosz karakterek ülnek a terápián? Amikor ott ül Bowser, a szellem a Pac-Manből, Zangief a Street Fighterből és még egy csomó más, akkor az az idősebbeknek nagyon sokat jelenthet. Na mindegy, lehet, hogy csak a felismerés fura, hogy egy alapvetően gyerekeknek készült film másodlagosan belőtt célközönsége én lettem.


  Címkék: 360, fernando meirelles, jude law, rachel weisz, anthony hopkins, flight, robert zemeckis, denzel washington, django unchained, quentin tarantino, wreck-it-ralph, disney, előzetes, tréler, tgif trélerek
  Szerintetek
  0/10
Kommentek
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Tovább a falamra