• Öt film a fociról

  2012-06-25 12:27:01

  Van még több is, de most ezeket ajánljuk.

   

   

  Az Eb kétnapos szünetet tart, ha addig sem bírjuk labdarúgás nélkül vagy nem vagyunk kíváncsiak az ismétlésekre, akkor itt van 5 film, ami pont erről a sportról szól. Kihagytam valamit? Egyik se jó? Az egyik jó, de nem annyira mint a másik? Jelezd a kommentekben!

   


  Once in a Lifetime – The Extraordinary Story of the New York Cosmos
  (r: Paul Crowder & John Dower, 2006)

   


  Az amerikai klubfociról nem sokat tudunk, az USA vébés szurkolóit is mindig elintézte Knézy Jenő annyival, hogy "hát igen, aranyosak de nem igazán értik, hogy kell ezt csinálni", pedig a hetvenes években ott is ment rendesen a szarkavarás. A legismertebb, igazi rock n' roll klubról, a New York Cosmosról szól a Once In a Lifetime.

   

   


  Két félidő a pokolban
  (r: Fábri Zoltán, 1956)

   

   

  A Menekülés a győzelembe című különös rettenetet felejtsük el és akárcsak a bukás előtti Kassai Viktort vagy a felsőpakonyi gyepet, inkább emlegessük a magyar vonatkozást. Fábri Zoltán filmjében keserű küzdelemben áll ki egymással a munkaszolgálatosokból és a nácikból álló csapatok.

   


  Pályán kívül
  (r: Jafar Panahi, 2006)

   


  Az iráni szurkolók dolga sem könnyű, főleg ha nők. Panahi filmjében egy maroknyi űberdrukker lányt nem engednek be a stadionba, ezért azon kívül, kerítések mögül, ostoba őrök tolmácsolásában tudják csak végignézni a meccset.

   


  Zidane, un portrait du 21e siecle
  (r: Douglas Gordon & Philippe Parreno, 2006)

   

   

  Egy meccsen át követni Zidane-t, aki úgy izzad, mintha kétpercenként glicerinbe és forróvízbe mártanának - ez nem túl csábító téma egy filmhez, de a végeredmény kétségtelenül hipnotikus lett.

   


  Üsd, vágd, focizzál!
  (r: Stephen Chow, 2001)

   

   

  Stephen Chow rendezőről már itt volt szó a Filmkolónián, ahhoz nehéz bármit is hozzátenni. Az Üsd, vágd, focizzál! olyan, mintha egyszerre néznél rajzfilmet, karatét, focit és valami őrületes hülyeséget az egész tetején.

   

  Nektek melyik focis filmek tetszenek?


  Címkék: Once in a Lifetime – The Extraordinary Story of the New York Cosmos, két félidő a pokolban, fábri zoltán, pályán kívül, jafar panahi, zidane, üsd, vágd, focizzál!, stephen chow
  Szerintetek
  0/10
Kommentek
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Tovább a falamra