• Moziba be: Mert ott van klíma!

  2012-07-04 17:11:23

  Segítség! Hőségriadó! Kánikula! Izzó aszfalt! Izzadságfoltok! Mindenki rohanjon filmeket nézni a moziba, különben odaveszünk mindahányan! Heti premierek a hőguta széléről.


  Sleeping Beauty - A FILMKOLÓNIA AJÁNLJA

   

   

  Nem, semmiképpen sem Csipkerózsika, ha a kedves szülők éppen azon filóznak, hogy az új Jégkorszakra vigyék a gyerekeket vagy erre, akkor inkább a rajzfilm legyen, bár lehet, hogy ezzel az apuka fog jobban járni. Vagy az apuka sem, minden attól függ, hogy mennyire képes elviselni egy mediatív, pszichoszexuális témákat körbe járó művészfilmet. A sztori szerint egy fiatal főiskolás lány szexmunkásnak áll, de nem a klasszikus fajtának: egy bordélyházban olyan szolgáltatást nyújtanak, hogy a dolgozó nők bevesznek valami szert, amitől órákra mozdulatlanok maradnak, a kliensek pedig bármit csinálhatnak velük, a szexet kivéve. Én már ettől a rövid leírástól is posztfeminista egyetemi beadandó dolgozatokat vizionálok. A film rendezőjét, Julia Leight-t Arany Pálmára jelölték a tavalyi Cannes-i filmfesztiválon ezért a filmért.

   


  Az orvvadász

   


  Megint csak Julia Leigh! Az ő könyvéből készült ez a gyönyörű, de a végére ostobaságba fulladó, megintcsak meditatív dráma, amiben Willem Defoe egy olyan vadászt alakít, akit egy titokzatos vállalat azzal bíz meg, hogy levadássza az utolsó tasmán tigrist. Amíg Defoe egyedül sétál és csapdákat állít a tényleg fantasztikus vadonban, addig Az orvvadász gyakorlatilag tökéletes, amint elkezd barátkozni a helyiekkel és a vállalat beleszól az ügyködéseibe, nagyon ügyetlen lesz. De aki már volt vadlesen, annak az a bruttó 30 perc tényleg megéri.

   


  Pride

   


  A héten dübörög a 17. Budapest Pride, annak a nyitófilmje volt a magyar keresztségben, nyilván a naprakészség miatt Pride-nak nevezett összbalkáni komédia, amiben egy szerb meleg közösség szeretne a faluban melegfelvonulást, de a csinovnyikok nem engedik. Bezzeg a maffiózók beszállnak! Mivel szerb vígjáték, biztos lesz benne cigány mulatás, feelgood alkoholizmus és egy kis dilis miszticizmus is.

   


  Jégkorszak 4. - Vándorló kontinens

   


  Ebben a filmben nagyon hideg van, hiszen a jégkorszakban játszódik. Feltétlenül ajánlom!

   


  Bel Ami - A szépfiú

   


  Ezt a filmet Budapesten forgatták, de ennél többet egyszerűen nem vagyok képes mondani róla. Ti úgy látjátok, hogy Robert Pattinson az a figura, aki képes pénzes nők fejét elcsábítani? Mert ebben a filmben három asszonnyal is ezt teszi! Nekem Pattinson örökre az az ember fog maradni, aki morózusan néz maga elé és nem lehet eldönteni, hogy görcsöl a hasa vagy csak az érzelmek tolulnak fel benne. De Budapest! Andrássy út! Mint Párizs!

   


  Kínai, elvitelre

   


  Mekkora művészfilmes toposz! Egy helyi ember találkozik egy messziről jöttel, ezáltal bölcsebb lesz, türelmesebb és általában jobb lesz az élete. Nem kell messzire menni, a Zöld sárkány gyermekei is körülbelül ezt a sémát használta. Argentínában sem hiszem, hogy nagyon csavartak volna rajta.

   


  Felültetve

   


  Már megint egy film, ami talán amerikában kijön DVD-n, nálunk meg egyenesen moziban. Bruce Willis benne van, persze, de körülbelül csak két jelenetre. Az index pár napja megszerezte Willis szerződését, ami részletesen taglalta, hogy milyen elvárásai lehetnek a készítőknek a színésszel szemben, biztos vagyok benne, hogy az egy sokkal szórakoztatóbb olvasmány, mint ennek a filmnek a forgatókönyve.


  Címkék: kínai, elvitelre, robert pattinson, bel ami, jégkorszak 4, pride, willem defoe, az orvvadász, emily browning, julie leigh, sleeping beauty, felültetve, bruce willis, moziba be, premierek
  Szerintetek
  0/10
Kommentek
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Tovább a falamra