• Moziba be: Aladeen, Poe, Chris Rock, mint hipszter újságíró

  2012-05-16 16:00:00

  A heti premierek között van kosztümös thriller, amit Magyarországon forgattak és főszerepében Poe nyomozgat, aztán még Sacha Baron Cohen nagy szakállban marhul, de végre egy ígéretes animációs film is kerül mozikba.


  Kalózok - A kétballábas banda -  A FILMKOLÓNIA AJÁNLJA!

   


  Az Aardman animációs stúdióban bízni kell. Az a műhely, ami elkészítette a Wallace és Gromit sorozatot, na az nálam totális szabadságot kap bármiben. Tulajdonképpen ők tekinthetőek a Pixar és valamennyire a Dreamworks egyetlen normális riválisának, akik a tradícionálisabbnak tűnő, de valóban szintén számítógépes animációval létrehozott filmjeik nem olyan fényesített és tiszta munkák, hanem tényleg azt a benyomást keltik, mintha lelkes geekek kora hajnalban vért izzadva mozgatnák a gyurmafigurákat. Mondjuk ők is érzik az idők szavát, a Kalózok már az első 3D filmjük. A Kalózok egy eddig ötrészes gyerekköny-sorozat első részének az adaptációja, kicsit zavaros módon az eredeti címe The Pirates! In An Adventure With Scientists ("Kalandok a tudósokkal"), amit csak az észak-amerikai és ausztrál piacra neveztek át, gondolom a kisebb zavarbaejtés érdekében, hozzánk is ezzel a címmel érkezik. Dehát ez a kis klambókat úgysem érdekli.

   

   

  A holló

   

   

  Edgar Allan Poe, mint detektív. Ennyiből áll James McTeigue filmjének horga. Ha valaki szeretné látni, ahogy John Cusack az alkoholista és nem teljesen épelméjű író gyúnyájába bújva egy sorozatgyilkosságot akar megoldani, akkor A holló neki szól. McTeigue a Wachowksi-testvérek mellett kezdte másodrendezőként, azóta olyan filmeket készített, mint a V mint Vérbosszú, illetve a Nindzsagyilkos, egyik sem az a mindent behorpasztó mozis élmény volt, bár az utóbbi volt annyira debil, hogy képes voltam élvezni. Ja igen, a film egy részét pedig Budapesten forgatták, úgyhogy magyar néző vagy nagyon fogja élvezni, hogy a belvárosban hajkurásszák a tettest, vagy pedig kineveti, hogy ott maradt valahol mondjuk egy neon EXCHANGE felirat a sarkon túl.

   

   

  A diktátor

   


  Vajon Sacha Baron Cohen egyetlen igazi, mindent elsöprő sikere a Borat marad? Az Ali G karaktert képtelen volt épkézláb játékfilmes keretek közé beerőltetni (ez volt a fárasztó Ali G Indahouse), a kazakh riporter kalandjai után készített Brüno pedig már egy felületes és kiábrándítóan humortalan újrának tűnt. A Diktátorral egy eredeti karaktert próbált létrehozni, már amennyire a világ diktátorait összegyúrni egy Aladeen nevűvé eredetinek számít -, de engem az előzetesekkel és az egymásra halmozott, Aladeen bőrében előadott sajtóeseményekkel nem tudott meggyőzni. Azzal pedig furcsán senki sem foglalkozik, hogy a film eredetileg Chaplin Diktátorjának a remake-jeként indult, mondjuk abban sem a finom humor uralkodott akkor, amikot a Hitleren alapuló diktátort kellett ábrázolni, de mégiscsak egy elismert és klasszikusnak számító filmnek futott neki Cohen és állandó rendezője, Larry Charles.

   

   

  2 nap New Yorkban

   


   

  A második Julie Delpy-rendezés, ami Magyarországra jut rövid idő alatt. Ráadásul egy folytatás, az előző rész 2008-ban nálunk is volt mozikban, a sztori lényegében ebben is folytatódik, bár Adam Goldberg szerepét Chris Rock vette át, Párizst pedig New York váltotta le. Adam Goldberg szerepét Chris Rock vette át. Ezt a mondatot ízlelgetni kell, mert elsőre kicsit nevetségesnek tűnik, de aki ismeri Rockot a mocskosszájú standupjain és filmszerepein kívül (mondjuk a Louie című sorozatból, ahol egy részben saját magát alakította), akkor tudja, hogy egy intelligens színészről van szó. Ezért lehet, hogy meglepő a Mingus nevű hipszter újságíró szerepében, de Delpy beszédes és értelmiségi vígjátékába pontosan beleillik.


  Címkék: sacha baron cohen, julie delpy, kalózok - a kétballábas banda, 2 nap new yorkban, a holló, a diktátor, premier, moziba be, chris rock, john cusack, Edgar Allan Poe
  Szerintetek
  0/10
Kommentek
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Tovább a falamra