• Mit jelenthet az, hogy JJ Abrams rendezi az új Csillagok háborúját?

  2013-01-29 10:00:00

  A Lost, az Alias, a Fringe és a Super 8 alkotója fejest ugrik a Lucas-univerzumba.

   

   

  Először csak félig hivatalosan, aztán szombatra már teljesen hivatalosan a Disney bejelentette, hogy a Lost alkotója, a Mission: Impossible 3., a Super 8 és a két új Star Trek-film rendezője fogja dirigálni a 2015-re bejelentett új Csillagok háborúja epizódot. De mit jelent ez a franchise jövőjére nézve? Milyen lesz ez a film azok alapján, amit Abramsről tudunk?


  REJTÉLYES


  Abrams legnagyobb erősége az, hogy képes megőrizni a rejtélyt a saját filmjei körül. Emlékeztek, mennyi ideig nem lehetett tudni, hogy pontosan mi a túró is az a Super 8? Vagy hogy az Aliasban ki is az a Rambaldi, akinek a neve epizódról epizódre felmerült? A Csillagok háborújával kapcsolatban viszont azért lehet ez macerás, mert egy nagyon pontosan felépített univerzumról van szó, aminek az esetleges kérdéses elemeit George Lucasnak sikerült betapasztania az előzményfilmekkel. Már a kánon része, hogy az Erő igazából egy mutáció, amit a midikloriánok okoznak, és azt a gondolatot is nehéz már lerázni, hogy Anakin Skywalker egy elviselhetetlen fráter volt egész életében. Vajon mihez fog kezdeni Abrams ezzel a gazdag háttérvilággal?

   


  ELLIPTIKUS


  A kedvenc részem a Mission: Impossible harmadik részében, sőt, az egyik kedvenc az egész sorozatban, amikor nem látjuk Ethan Hunt nagy akcióját, amivel megszerzi a Nyúllábat, vagy hogy a manóba hívják annak a filmnek a Macguffinját, amiről senki sem tud semmit, de minden áron meg kell szerezni. Abrams egyszerűen kihagyta az akciójelenetet, csak azt látjuk, ahogy Hunt behatol, és aztán azt, ahogy kiugrik az épület ablakán, miközben a sameszai beszélgetnek a menekülésre szánt autóban. A Lost megint csak arról volt híres, hogy rengeteg eseményt nem láttunk, csak hallottunk róla, vagy utalásokat tettek csak rájuk, illetve ha egy rejtélyes dologgal végre tisztában lettünk, az csak újabb kérdésekre nyitott ajtót.

   


  TELE LESZ LÁTVÁNYOS AKCIÓVAL


  Ezt nem lehet elvitatni tőle. Abrams nagyon ért ahhoz, hogy látványos, ötletes akciójeleneteket adjon ki a keze alól, legyen az Sydnew Barstow kungfuja az Aliasban vagy egy űrcsata a Star Trekben. Az előzetes alapján az új Star Trek is kifejezetten a szemkápráztató akciójelenetekre megy, amit mondjuk én egy kicsit fájlalok, mert nekem a Star Trek örökre egy űrdiplomáciai sorozat marad, de ha ez kell dobbantónak a Csillagok háborújához, hát legyen!

   


  TELE LESZ LENS FLARE-REL

   


  Tudom, hogy úgy tettem végig, mintha csakis egyedül Abrams lenne majd a felelős azért, ami történik a filmben. Tisztában vagyok vele, hogy a producerek majd a végletekig meg próbálják majd igazgatni az ötleteit és a forgatókönyvírók személyei is meg fogják határozni a kimenetelt. De JJ Abrams akkora jelenség és annyira könnyen meghatározható a stílusa, hogy kétlem, csak azért szerződtették volna le, hogy bérmunkás legyen Lucas univerzumában.


  Címkék: Csillagok háborúja, jj abrams
  Szerintetek
  0/10
Kommentek
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Tovább a falamra