• Kungfutól Dzsingisz Kánig

  2012-10-30 12:29:01

  A Wu-Tang Clan egyik tagja bedurrantotta a filmrendezői karrierjét.

   

   

  A héten mutatják be az amerikai mozik a The Man With The Iron Fists című baromi jónak kinéző pofozkodós akciófilmet, amivel már itt a Filmkolónián is foglalkoztunk. Persze, évente egy csomó pofozkodós film készül, de különösen érdekessé ezt az teszi, hogy a rendezője a kilencvenes évek meghatározó hip-hop kollektívájának, a Wu-Tang Clannak a tagja volt. RZA már két Jim Jarmusch filmben feltűnt epizódszerepbe, a vasöklű emberrel pedig először filmet is rendezett.

   

   

  És nem is áll meg. A Hollywood Reporter szerint RZA két másik film előkészítésén dolgozik, az egyik egy átlagos krimi (egy ember ellop egy drága gyémántot egy gonosz embertől), a másik viszont sokkal izgalmasabb: John Milius (Conan, Apokalipszis most) forgatókönyvéből fogja megrendezni Dzsingisz Kán életét.

   

   

  Ez vagy jó döntés, vagy katasztrofális, egyrészt a hatalmas, söprő történelmi eposzokat nemkülönösebben fogadják mostanában (lásd Nagy Sándor, a hódító vagy a Halhatatlanok), az egyetlen kivétel talán a 300 volt, de ott sem a történelmi hűség dominált, hanem a kockahasak és a fröccsenő vér. Amikhez RZA viszont a The Man With The Iron Fists előzetesei alapján nagyon is ért. Hollywood egyébként már 1956-ban is megpróbálkozott The Conqueror címmel egy Dzsingisz Kán filmmel, főszerepben John Wayne-nel. A filmet egyébként kísérleti atomrobbantások helyszínén forgatták és a stáb nagyrésze rákban hunyt el.


  Címkék: rza, the man with the iron fists, dzsingisz kán, életrajzi film, john wayne
  Szerintetek
  0/10
Kommentek
bezaras mi hogyan mit facebook reg mi hogyan mit facebook reg
Tovább a falamra